Working Holiday Visa New Zealand, accepted!

After catalan text, post in english!!!_______________________________

Obtenir la Working Holiday Visa (WHV) és la notícia del dia sense cap mena de dubte. Aquest visat em permet entrar a Nova Zelanda, ser-hi tot un any i, si vull, treballar-hi. La veritat és que amb el visat que vaig tenir l’any passat ja podia treballar, però no em va venir de gust. Ara, sense estalvis, no si val el “no vull” i tocarà el “haig de”. Aconseguir la WHV és una aventura. Una aventura digna d’un post.

Si ets francès o alemany l’aventura és avorrida. Entres a la web d’immigració Nova Zelanda, demanes el visat i llestos. Si ets català i per tant, et toca demanar-la com a ésser humà amb passaport espanyol, la cosa no és tan senzilla. Us ho pinto com és: 200 places per any, concedides totes un dia concret de finals d’abril i esgotades en menys de 10 minuts cada any. Requisits: tenir passaport espanyol i ser un dels 200 primers en demanar el visat en qüestió.

La cosa va anar així. Per demanar el visat cal ser a les 10 del matí (hora de Nova Zelanda) davant d’un ordinador. Cal tenir a mà: passaport, DNI, targeta de crèdit. A les 10:00:00 s’obren les sol·licituds per la WHV pel passaport espanyol. Cal identificar-se com a usuari registrat i des d’un menú personal, accedir a la sol·licitud. Fins aquí, fàcil.

Llavors comença la cursa. Quan accedeixes al menú, el teu cap pensa: “guai, ara jo i 5000 persones més estem batallant per ser un dels 200 primers en respondre totes les preguntes i clicar <submit>”. Totes les preguntes són moltes. Concretament 7 formularis. Unes 50 preguntes bàsiques i senzilles que et poden canviar la vida si ets prou veloç.

A les 10.05 jo ja havia pagat amb targeta de crèdit els $140 (90€) que es demanen per la sol·licitud. 300 segons per respondre tot el preguntat és una molt bona marca i la veritat és que m’agradaria saber quanta gent va poder ser més ràpida que jo. Més que res per enviar-los un mail felicitant-los de tot cor. Estil Guardiola.

Un cop enviada la sol·licitud, m’han tocat quatre dies d’espera fins a comprovar que la meva petició ha estat acceptada. Ara, si vull fer efectiu el meu visat, haig de trepitjar terres kiwis abans del 30 d’abril del 2013. Un cop passi el control d’immigració, tindré un any sencer per gaudir del país i de la seva feina.

El secret del triomf

En aquest món dels visats no existeix el “fair play”. Qualsevol cosa és vàlida per aconseguir un dels 200 preuats visats. Un dels secrets del triomf és preparar-se. Si esteu interessats en demanar el visat, veureu que no podeu accedir al formulari fins al dia i a l’hora estipulats però… si intenteu entrar “fent-vos passar” per francesos, veureu que podeu veure exactament tot el que us demanaran. Anotar-se els codis numèrics que defineixen la indústria amb la que estàs relacionat i la posició en la que pots treballar us poden fer guanyar la cursa contra els altres 5000 competidors.

A no sé que tots llegeixin Kiwi’s Land!

El meu futur passarà, un cop més, per terra de kiwis, ovelles i paisatges meravellosos. Yuhoo!!!

Així de bonic és el “pantallazo” de la meva visa aprovada!
Such a beautiful screenshot this one! 

I’ve got the Working Holiday Visa (WHV) for New Zealand!!! That’s the big news from today. This visa will allow me to stay in New Zealand for up to one year and, moreover, I’ll be able to work for half a year if I feel like working. Actually I could have worked with my student visa, but I didn’t want. Now, with no more savings, I will have to change the “I don’t want to” for an “I have to”. Anyway, getting such a visa has been an adventure, a huge one.

My visa aplication was a race. I’m not joking. Holding a shitty spanish passport means there are just 200 WHV a year. All of them are conceded some day at the end of april and there are no rules to get it. The first who asks, the first who gets it. So, I had to run.

I got up at 4.45 in the morning in Thailand (9.45am in NZ). I had to be on line at 5am “o’clock”. Then I had to fill in like 7 forms in order to ask for the visa. Oh, and I also had to pay $140 as a investment for my visa. Pocket money.

Apparently I was one of those super fast guys who sent the request first. If I’m not wrong, around 5,000 people ask every year for this visa, so being one of the 200 first is not that easy. Anyway, I made it.

Now, time to think in Thailand, my teaching experience should start in about 10 days and last until the end of september. After that, time for traveling and start thinking about NZ. Such a hectic life!!! Love it.

My future will meet, once again, land of kiwis, sheep and astonishing landscapes. I’m so happy!!!

Anuncis

5 pensaments sobre “Working Holiday Visa New Zealand, accepted!

 1. Moltes felicitats!

  Així que ara ja saps la teva pròxima destinació!

  Una cosa que no m’ha quedat clara, del total de 12 mesos només en pots treballar 6, o bé 6 com a màxim en un mateix lloc?

  • Nena, visat de 12 mesos dels quals en puc treballar un màxim de 6 i, de fet, un màxim de 3 al mateix lloc.
   Tot i això, aquesta última condició se la passen bastant per allà perquè fan allò d’acomiadar i tornar a contractar o algo així.

 2. qué listo es mi niño! ;)
  M’alegro moltíssim, més que res perquè vull veure l’illa sud… que ens han dit que és molt millor!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s