Mantenint l’escola / School maintenance

In english, after the photo link!!!_________________________________

A Catalunya els pares denunciarien a l’escola per abús de l’alumnat, cinc professors serien acomiadats per impulsar el treball forçat, el director de l’institut aniria a l’exili acusat de maltractament infantil i els diaris traurien en portada imatges de nens esquifits amb eines a les mans sota el titular “a ESO les obligan”. A Tailàndia, en canvi, aquest dia és una festa, el dia dedicat a renovar la imatge de l’escola.

Ahir no vaig treballar, si no vaig errat celebràvem el 2600 aniversari del rescat de Buda. Si no és així, això em van dir a mi. Sigui com sigui, avui tampoc ha estat un dia lectiu. He anat a l’escola, però no m’ha tocat ensenyar res de res. Avui ha estat el dia de l’any en que els 800 estudiants de l’institut han hagut de treballar plegats per renovar i netejar la imatge del centre.

Recollir fulles, escombrar, arrancar males herbes, canviar els murals de les aules i pintar totes les parets de l’institut d’un color turquesa considerablement avorrit han estat algunes de les tasques que els ha tocat fer. Al·lucinant veure com tots plegats rascaven parets fent saltar la pintura per després posar-hi un parell de capes de pintura. Entranyable.

No mentiré. Pintar el que és pintar, pinten fatal. Però aquest no és l’objectiu de la jornada, l’objectiu és mostrar-los com de difícil és mantenir la seva escola i, us ho prometo, l’objectiu s’assoleix.

El que dic, la majoria dels pares catalans es negaria a que fessin treballar al seu fill pintant les parets de l’institut. Aquí és un dia de festa. Les coses són molt diferents a Tailàndia… i jo m’ho passo pipa.

All pics, here!!! / Totes les fotos, aquí!!!

I had never seen high school students working like that. I mean, where I studied that initiative would be a complete disaster. In Thailand nevertheless it works. What am I talking about? Well, once a year all the students work together to renew, clean and improve the high school image. Well, some of them just pretend to be working but most of them actually do stuff.

Some students were cleaning the yard, others were cleaning toilets and classrooms, a few were changing wallpapers and most of them were painting the walls. They worked a lot, indeed. I won’t lie… as a painters, they are awful. But the aim of the day is not about being a good painter but understanding how difficult to mantain the school is. And the goal, believe me, is achieved.

As I said, I don’t think that idea would work in my country (the principal would get sued to use children as a “workforce”), but in Thailand it’s considered a joyful day. And me… well I’m fully enjoying all of this, a lot.

Anuncis

2 pensaments sobre “Mantenint l’escola / School maintenance

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s