Segones parts poden ser bones

Fer turisme a NZ té un petit problema. El temps. Planejar viatjar és una aventura en sí mateix perquè les possibilitats de gaudir de bon temps són proporcionalment oposades al desig de tenir-lo. Però quan ja ho saps, quan t’esperes el pitjor i firmes un dia ennuvolat i amb fred però, per favor per favor, sense pluja, et trobes els dos dies amb més sol de l’any a la ciutat de Wellington.

El meu regal pels 30 anys de la Xalita va ser un “àlbum” amb 92 retrats de gent felicitant-li el gran dia. Va ser genial, ja us ho vaig explicar. Però quedava per gaudir de la fase “b” del meu regal, un viatge a Wellington, la capital de NZ, on la Xalita encara no hi havia estat.

Aquí, unes fotos del moment del lliurament del regal:

XALITA 30

Dit i fet, un parell de setmanes més tard del lliurament del regal, agafàvem un avió cap a Wellington. No sé si mai us ho he dit, però a mi, Auckland, com a ciutat, no m’agrada. La ciutat es resumeix a un carrer. Hi ha molts indrets preciosos, cert, però és com no ser a Auckland. És una sensació ben estranya que no sé explicar, però si mai visiteu la ciutat ho entendreu.

Wellington, en canvi, m’agrada. És una ciutat petita però amb encant, carrers i un centre de la ciutat que va més enllà d’una sola avinguda. No em fan el pes els “trolebus” que omplen la ciutat de cables, però no tot pot ser a gust de tothom. Per cert, sabíeu que tot i que Austràlia és cinc vegades més gran que Nova Zelanda, la capital kiwi és més gran que la aussie? Interessant eh? (354.000 Canberra / 381.000 Wellington).

La visita va ser ràpida. Una sola nit a un hotel acceptable i caminada tota la ciutat en qüestió de 48 hores. Tour guiat pel Parlament local, visita de rigor a un dels museus més grans del país, el Te Papa i dinar de luxe amb la catalana Natàlia i el seu xicot que fa un parell d’anys que ronden per Wellington fent veure que estudien. Aparentment vam estudiar primer de periodisme a l’Autònoma alhora, tot i que jo no ho recordo pas. Coses de la vida.

I, com sempre, un recull de les fotos que vaig anar a tirant sense solta ni volta.

IMG_0004Clica la foto per veure la resta!

 

 

2 pensaments sobre “Segones parts poden ser bones

  1. ESPECTACULAR!!! Wellington!!! Pel que sembla, millor que Auckland… s’haurà de contrastar això. Per cert, que ben vist la metralleta de fotografies amb la Xalita obrint el seu regal. ; )

Deixa un comentari