Treballar a Austràlia, fabricar-se un visat

A Austràlia és molt complicat treballar-hi. Complicat en el sentit que per a la majoria de països del món, és impossible aconseguir un visat de feina a Austràlia sense que hi hagi una empresa que es faci responsable de la teva persona pel mig. És una merda perquè, sense aquest suport, les vies per aconseguir guanyar-se la vida al país passes per o bé fer-ho il·legalment o fer el que acaben (acabem) fent molts, fabricant un visat a través d’estudiar.

Estudiar a Austràlia significa poder treballar. És així de simple. Si estudies, pots treballar a mitja jornada mentre durin els estudis i a jornada completa durant les vacances.

Ara bé. És sabut per tothom que aquests estudis tenen menys vàlua que un graduat escolar. Són el que jo conec com fabrica-visats. I tothom n’és el cas. I tothom sap que si tens un visat d’estudiant “572” ets a Austràlia per treballar. Per què? Doncs perquè el visat 572 és exclusiu per aquells que volen fer estudis “vocacionals”. Estudis que no valen gaire per res.

Per aconseguir aquest visat “només” es necessiten diners. És una mena d’inversió, perquè amb que es guanya treballant a Austràlia, es recupera tota la inversió sense problemes. Fins i tot si només treballes a mitja jornada.

Un any a Austràlia suposa una inversió d’uns 5.000€ més els bitllets d’avió. Uns 4150€ per un curs de 10 mesos, 350€ per la sol·licitud del visat, 200€ pels exàmens mèdics i 300€ per una assegurança que duri tota l’estada al país. Però clar, si aconsegueixes una feina de 40 hores setmanals (a un bar, restaurant…) durant tot l’any amb un sou mínim (o una miqueta més que el mínim), en guanyes vora de 30.000€.

Fa ràbia haver d’invertir tant diners per poder treballar al país, però clar, si el que busques és fer una mica de cash per gastar-lo viatjant i vivint al país, és una inversió bastant fiable. Més que comprar un immoble al 2007 suposo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s